Posts

Showing posts from November, 2014

ALHAMDULILLAH .. TODAY IS BONUS DAY !!

Image
                          Assalamualaikum ..  Hola uols .,. Setiap kali pertengahan bulan, ini lah hari yang kami nanti-nantikan ... Its our BONUS DAY!! Imagine uols, biasanya kan bila dah nak masuk tengah-tengah bulan, poket kita mesti dah menipis kan .. Mula lah kita catu sana, catu sini .. Lama tue nak tunggu bernafas balik sampai dapat duit gaji hujung bulan nanti kan .. Parah kalau tiap-tiap bulan macam nie .. Betul tak? So, uols bayangkan, ada extra income masa tengah-tengah bulan .. Confirm macam baru lepas kena CPR kan! Hati rasa lapang je coz bulan nie kita ada extra Cash in hand .. Bukan uols je happy, your family pun happy jugak coz dapat merasa duit side income yang uols dapat tue .. Selain tue, ada banyak kelebihan if uols ada side income sebenarnya. Antaranya ialah ..                     1) monthly bills expenses  Lumrah setiap orang memang tak boleh lari dari hutang. Pinjaman rumah, peribadi, kereta, utilities bills contoh bil air, elektrik, Astro, telephones, WiFi and e

Beautiful Moments at Majlis Ulangtahun Hai-O 22 Tahun

Image
Assalamualaikum wbt. Hola uols ...  Last weekend on Saturday, ada special event from Company Hai-O . We are celebrating the 22 years anniversary.. Bangga sangat sebab jadi sebahagian keluarga besar dalam company nie .. Bukan calang-calang majlis ye .. Hampir ke semua usahawan dari seluruh semenanjung Malaysia Serta dari Sabah & Sarawak hadir ke majlis tersebut..   Gelombang merah & hitam memenuhi MIECC pada hari itu.. With all the gorgeous dresses, makeup and style, fashion and etc. Memang havoc and happening..  What it make more interesting, almost all my business partners datang jugak .. Lagi lah buat Syikin happy .. Semua orang sangat cantik on that day .. Jom kita tengok foto yang Syikin dapat ambil pada hari itu ..                                                                                                                                                                                                                                                                      

CARA UKUR SIZE PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Image
Assalamualaikum wbt. Hola uols ... Memandangkan ramai yang bertanya dengan Syikin bagaimana nak dapatkan saiz yang betul untuk Premium Beautiful Corset, so hari ini Syikin nak share cara atau step untuk dapatkan size corset uols .. Its a simple method that Everyone can do it by yourself ..  Hanya 4 langkah sahaja and of course the important tools that you need to prepare is only the measurement tape .. Siapa yang dah biasa menjahit or ambil ukuran badan untuk buat baju mesti dah biasa dengan cara ini .. Pastikan uols ambil ukuran dalam sentimeter (cm) ..  STEP 1  STEP 2 STEP 3 STEP 4 For MEN who wanna wear Waist Nipper, uols just take the STEP 3 only .. Hanya ukuran pinggang diperlukan untuk dapatkan size Waist Nipper untuk lelaki .. Lepas dah dapat ukuran tadi, uols boleh lah bagi ukuran tue pada Syikin .. Once Syikin received dan kirakan untuk uols, then Syikin inform apa size corset uols .. Simple sahaja kan ... pastikan ukuran tadi mengikut turutan seperti langkah di atas ..  If uo

OLIVE MUSICAFE @ NONG CHIK, JOHOR BAHRU

Image
Assalamualaikum wbt .. Hi uols ... Semalam Syikin ada group discussion with team bakal DSM Sis Fazlin Rahman and also her partner SSM Sabariah Ahmad. Actually our first plan is to had a dinner at BIGFOOD Restaurant at Taman Nong Chik. Unfortunately, full house pulak malam tue so we decided to have a dinner at OLIVE MUSICAFE . Sebenarnya, dah lama tak datang area Nong Chik nie and tak tahu pun kewujudan cafe nie .. Dari luar nampak macam menarik so we decided to have a dinner here ..                           First time melangkah ke dalam cafe nie, Syikin memang impress dengan decoration dalam dan luar cafe .. Seriously memang selesa sangat-sangat .. Setiap meja ada recycled piring hitam as a big coaster and also small CDs .. Kreatif kan diorang nie .. Service pulak memang tip top .. another thing that make us very impress is they took orders  use IPad .. Advance kan diorang nie .. Kagum kakak dibuatnya ..                           About foods, they served western foods .. From pasta, l

MY DIAMONDS IN MY TEAM

Image
Assalamualaikum wbt .. Hola uols ...  Entry kali nie Syikin nak kenalkan bintang-bintang yang bergemerlapan dalam kumpulan Syikin .. Hebat tak bunyinya! Of course they are all diamonds .. bakal JUTAWAN MUDA .. I feel proud to have them in my team .. Imagine, from unknown, kenal pun melalui social media, then become close not only for business , it is more than that .. the friendship, trust, believe and support each other and also the teamwork and commitment that we give each other ..  Therefore, i wanna uols to meet and know them and if you done mind, uols can follow them at their Facebook account, Instagram or blog .. And if they live nearby you and you are interested with any of our products or business opportunity, you may contact them too ..                                                              TEAM JOHOR                           DSM FAEZA ZAINUDIN                           JOHOR BAHRU                           019-7707575                          SM IEYDA SYANIDA